Poluotok Frkanj

Frkanj – Otok ljubavi je rekreacijsko-kupališna zona otoka Raba i idealno mjesto cjelodnevnog ljetnog uživanja. Okružen je gustom borovom šumom i kamenitim plažama. Za potpuni doživljaj, doplovite do Frkanja tradicionalnim drvenim brodicama koje pristaju kod restorana Frkanj.

Impresivna priroda

Rapski krajobraz osim hrasta crnike prepoznatljiv je i po borovima. Na otoku raste nekoliko vrsta borova, alepski, crni, primorski i brucijski te pinija. Zabilježeno je da je sjeme primorskog bora na otok doneseno 1862. godine, no sustavno unošenje započinje dolaskom šumarskog inženjera Pravdoja Belije koji je na Rabu živio pune 34 godine sve do smrti 1923. godine. Iako je njegovo najznačajnije djelo park-šuma Komrčar, koja se vidi s Frkanja, Belija je podigno i najatraktivnije borove šume, među njima upravo i ovu na Frkanju. Frkanj je šumoviti poluotok nekoliko stotina metara udaljen zračne linije od grada Raba, a dijeli ih duboko u kopno uvučena uvala sv. Eufemije.

Frkanj je odavno prepoznat kao izletište i mjesto je cjelodnevnog ljetnog boravka, kako mladih parova tako i obitelji s djecom. Okružen je hladovinom borove šume, kamenitom obalom i kristalno čistim morem. Osim toga, Frkanjem prolaze mnogobrojne staze i puteljci te je popularan među pješacima i biciklistima. Idealno je mjesto za opuštanje i rekreaciju.

Na Frkanj možete stići našim brodicama za prijevoz turista koje polaze iz gradske luke. Linija prometuje od mjeseca svibnja do mjeseca listopada kada je otvoren restoran Frkanj i Smola Beach Chillout Bar. Za vrijeme plovidbe, koja traje 15 minuta, pruža se panoramski pogled na gradske zidine i rapske zvonike.


Tražiš nešto drugo?

Čeka te mnogo aktivnosti na Rabu. . .